Kort & Godt-metoden
Kort & Godt er et samarbejdsværktøj, der har til formål at skabe gode byggevaner via målrettet samarbejde. På denne side har du adgang til undervisningsmaterialet, som gør det muligt at benytte sig af metoden.
Kort & Godt-metoden kan benyttes af uddannelsesinstitutioner, håndværkere og virksomheder inden for byggeriet, hvor mange forskellige faggrupper og virksomheder skal samarbejde.
Brug metoden kvit og frit
Har kan du downloade materialesamling
Har du spørgsmål til metoden er du velkommen til at kontakte udviklingskonsulent Mads Okking.
Mangelfuld kommunikation og samarbejde udfordrer
Der er et stort potentiale, hvis man målrettet og struktureret arbejder med kommunikation og tværfagligt samarbejde. Bedre forståelse og respekt for hinandens arbejde er en forudsætning for det gode resultat. Ingen faggrupper bygger huse alene.
Bæredygtigt byggeri er fremtidens byggeri
Der vil fremover blive stillet større krav til vores forbrug og spild. Vi har med andre ord ikke uanede ressourcer og må derfor passe godt på dem, som vi har. Spild forekommer i mange afskygninger. Spild af tid. Spild af materialer. Spild af penge (som konflikter kan medføre).
Beskrivelse af Kort & Godt-metoden
Kort & Godt-metoden består af en række simple spørgsmål, som eleven (lærlingen, svenden, mesteren) kan stille sig selv fem minutter før og fem minutter efter en given opgave. Spørgsmålene stiller skarpt på opgaven, materialer, materiel og værktøj, proces og arbejdsmiljø, kvalitetssikring og dokumentation med henblik på at opnå:
- Afklaring inden man går i gang med en opgave.
- Evaluering af opgaven, så man får indsamlet viden og erfaring.
- Overlevering, så man tænker næste skridt og evt. samarbejdspartnere ind i byggeprocessen.
Målet er at sikre, at alle involverede parter er tilstrækkeligt inde i opgaven for at undgå spild, fejl og arbejdsulykker og for at øge samarbejdet.
Introduktionsvideo
Faser i Kort & Godt-metoden
Kort & Godt-huset – spillevejledning
“Det var supergodt,” sagde deltagerne
Den 6. maj kl. 08:30 – 10:00 gentager vi webinaret om asbest og autorisation, der for nylig viste sig at være en sand øjenåbner, der bød på vital information og aha-oplevelser.

GDPR på 60 minutter – gratis webinar den 23. april kl. 8 – 9
Nyttig information der er til at forstå og målrettet Dansk Håndværks medlemsvirksomheder i samarbejde med Lexoforms.

Kort & Godt udsprang af projekt Lærlingenes Hus
Projektet Lærlingenes Hus har vist, hvordan et tværfagligt samarbejde baseret på respekt, åbenhed og effektiv kommunikation kan føre til de gode resultater i byggebranchen. Projektet resulterede i udviklingen af samarbejdsværktøjet Kort & Godt.
Lyt til Den Nysgerrige Håndværker
En podcast der søger sine svar i dialogen med dygtige fagpersoner, som alle har stor viden om, hvordan vi sammen styrker den danske håndværksbranche.