Den 9.-13. juli får Den Gamle By besøg af møbelpolstrer Bo Thuelund og hans to lærlinge.
Møbelpolstrerne byder indenfor i Den Gamle Bys tømrerværksted fra kl. 10 til 17 til en snak om deres arbejde, mens de blandt andet restaurerer en gammel chaiselong, hvor over 80 procent af møblet bevares – og andre spændende projekter, der giver nyt liv til gamle, langtidsholdbare møbler.

Foto udlånt af Den Gamle By: Møbelpolstrer Bo Thuelund med gæster i Den Gamle By.
Det foregår i dagene 9. juli til 13. juli
i Den Gamle Bys åbningstid fra kl. 10 – 17.
Her kan man kigge forbi og se polstrenes møbelsymaskine i funktion, få en masse gode tip om møbelpolstring og spørge de to lærlinge ind til deres valg af uddannelse og kærlighed til møbelpolstringsfaget. Som gæst får man også mulighed for selv at prøve kræfter med møbelsøm og sytråd.
Det er blevet en tradition
Siden 2022 har Bo Thuelund holdt “sommerferie” i fem dage i Den Gamle By, mens han har budt museets gæster indenfor til en snak om det gode håndværk, og hvordan man får kvalitetsmøbler til at holde i generationer.
“Det er en stor fornøjelse at vise faget frem sammen med mine lærlinge. Måske bliver der sået nogle frø i forhold til uddannelsesvalg hos nogle af de børn og unge, der kigger forbi. Det håber jeg,” siger Bo Thuelund.
Håndværket skal tales op og fornemmes
Bygningschef i Den Gamle By, Niels Meyer, er glad for samarbejdet med polstrene.
“Det er vigtigt, at der hele tiden kommer nye generationer ind i vores håndværk. Derfor skal håndværket tales op, man skal møde rollemodeller, og man skal fornemme, at det er interessante og stolte fag,” udtaler Niels Meyer.
Håndværk formidles i Den Gamle By på alle hverdage i højsæsonen. Det sker gennem rådgivning, kurser, opgaver ud af huset og ved den daglige formidling i Den Gamle By. Der kommer årligt mere end 500.000 gæster i Den Gamle By, så der er gode chancer for at påvirke i en positiv retning.

Foto udlånt af Den Gamle By: Bygningschef Niels Meyer.