Tværfaglige netværket skal styrke lærlinge og virksomheder

Foto: Kopp Sorø

En række virksomheder fra flere forskellige brancher er gået sammen om at etablere det nye netværk, som skal skabe fællesskab blandt lærlingene samtidigt med at det skal styrke de deltagende virksomheder.

Ideen til netværket opstod hos Lars Mouritsen, indehaver af virksomheden Kopp Sorø og medlem af Dansk Håndværk.

– Et tværfagligt netværk vil give lærlingene noget ud over det sædvanlige. Ved at lære lærlinge fra andre virksomheder og brancher at kende, får de en større forståelse for arbejdspladsen og de sammenhænge, man indgår i som håndværker. De bliver både styrket socialt og fagligt, siger han.

–  Samtidig vil netværket være med til at synliggøre de mange gode arbejdspladser, der findes i Sorø Kommune, så det bliver lettere at tiltrække dygtige lærlinge fremover, vurderer Lars Mouritsen, der selv har haft mange lærlinge gennem årene.

Lærer at samarbejde
En af de lærlinge, der får glæde af netværket er Stig Nissen. Han er lærling i Kopp Sorø og er positiv over for ideen om et tværfagligt lærlingenetværk:

– Jeg synes, det er en god idé at høre om, hvad lærlinge laver i andre virksomheder. Når vi er ude på opgaver samarbejder vi jo for eksempel med ventilationsfolk og malere, og hvis vi ved mere om, hvad deres arbejde går ud på, så kan vi blive bedre til at planlægge, hvordan samarbejdet skal forløbe, siger han.

Virksomheder bliver hørt
Tim Christoffersen fra AGJ er også begejstret for ideen om et netværk på tværs af virksomheder og brancher.

– Det er et super godt initiativ. Der er ingen tvivl om, at det er os som virksomhedsledere, der sætter ambitionsniveauet for lærlingeuddannelserne ude i virksomhederne, og vi kan få rigtig meget ud af at høre, hvordan man griber det an hos andre. Ved at gå sammen i en slags lærlingeudvalg håber jeg, at vi får en stærkere stemme, når vi for eksempel vil i dialog med uddannelsesinstitutionerne eller myndighederne om, hvad lærlingene skal kunne, når de kommer ud i virksomhederne, siger han.

Plads til flere
De første otte virksomheder deltog forleden i et opstartmøde for det nye netværk, der får sin debut ved et socialt arrangement for lærlinge i løbet af sensommeren.

Interesserede virksomheder er velkomne til at kontakte Johanne H. Christensen fra Sorø Erhverv på telefon 21 55 18 43 for at høre mere eller tilmelde deres lærlinge.