Tilskud til afprøvning af tekniske hjælpemidler

Der findes mange forskellige tekniske hjælpemidler på markedet. Det kan derfor være vanskeligt at vurdere, hvilket hjælpemiddel der er mest velegnet til netop den arbejdsopgave, hvor I har brug for at få aflastet jeres krop eller undgå en ulykke. Via Arbejdsmiljøpuljen kan I søge tilskud til afprøvningen, og Byggeriets Arbejdsmiljøbus bistår gerne med råd og vejledning.

En elektrisk selvkørende glasløfter var løsningen, da en lille tømrervirksomhed var på udkig efter et teknisk hjælpemiddel i forbindelse med transport og isætning af vinduer og døre. Konsulent Thomas Stenbakken fra Byggeriets Arbejdsmiljøbus (Bam-bus) blev kontaktet, af den lille tømrervirksomhed med fire ansatte, hvor vinduesudskiftning var begyndt at fylde mere i ordrebogen. I takt med den stigende ordretilgang, ledte de efter det helt rigtige tekniske hjælpemiddel, som kunne afhjælpe dem med at læsse vinduer og døre af deres trailer.

For at undgå tunge løft og dårlige arbejdsstillinger, manglede de også hjælp til transport og isætning af de mange vinduer, og store vinduespartier. Virksomheden ledte derfor efter en løsning, som både kunne afhjælpe dem med transport og isætning af døre og vinduer.

I samarbejde med de ansatte fandt virksomheden og Thomas Stenbakken frem til, at den bedste løsning var at afprøve en elektrisk selvkørende glasløfter – en smartlift 608 Outdoor. Den ville være oplagt at prøve af i forbindelse med de mange alsidige arbejdsopgaver med vinduesudskiftningen. Virksomheden var parat til efterfølgende at anskaffe sig hjælpemidlet, hvis det kunne bruges til deres opgaver.

Der blev derfor søgt tilskud via Arbejdsmiljøpuljen til afprøvning af glasløfteren. Konkret blev der søgt om tre måneders leje, så de havde mulighed for at afprøve glasløfteren til de mange forskellige vindues- og dørudskiftninger, de havde. Efter ca. 30 dage kom godkendelsen fra Arbejdstilsynet, der imødekom ansøgningen og gav 80 pct. af lejeudgiften. Det landede dermed på 72.000 kr. i støtte.

Arbejdsmiljøpulje

Et politisk flertal har åbnet op for en pulje på 315 mio. kr., hvor virksomheder med op til 100 ansatte kan søge om støtte til fx afprøvning af tekniske hjælpemidler. Puljen har til formål at forebygge, at ansatte på private virksomheder med maksimalt 100 ansatte nedslides fysisk eller psykisk eller kommer ud for arbejdsulykker. Eller at fremme ansattes sundhed ved fysisk træning på arbejdet. Ansøgere kan maksimalt modtage 500.000 kr. i støtte pr. projekt, og der gives tilskud til 80 pct. af de afholdte tilskudsberettigede udgifter. Dog kan det ansøgte beløb ikke være større end 30 pct. af nyprisen for det konkrete hjælpemiddel.

For mere information om Arbejdsmiljøpuljen.

Byggeriets Arbejdsmiljøbus hjælper gerne

Ansøgningsproceduren er enkelt og ligetil, og konsulenterne fra Byggeriets Arbejdsmiljøbus hjælper gerne med formulering og hjælp til ansøgningen – ganske gratis. Find kontaktinfo her: Bam-bus

Find inspiration til andre tekniske hjælpemidler, som kan afhjælpe jer med ergonomien i virksomheden på www.bygergo.dk