SVM-regeringens mål er godt nyt for SMV’erne

Kommentar til regeringsgrundlag fra arbejdsgiverforeningen Dansk Håndværk

De små og mellemstore virksomheder – SMV’erne – kan glæde sig over flere ting i SVM-regerings politiske planer. Sådan lyder kommentaren fra arbejdsgiverne i Dansk Håndværk om den regeringsaftale, der netop er offentliggjort. Den betyder en række forbedringer for erhvervslivet – ikke mindst for de små og mellemstore virksomheder:

– SVM-regeringen har solide ambitioner på erhvervsområdet, hvor de tager fat i problemer, der står øverst på virksomhedernes dagsorden. Det er specielt vigtigt i en situation, hvor vi ser ind i et økonomisk tilbageslag. Lige nu er det særligt SMV’erne – de små og mellemstore virksomheder – der har brug for en håndsrækning, så her skal regeringen vise, at den virkeligt er en SMV-regering, lyder det fra direktør i Dansk Håndværk Morten Frihagen.

Økonomi og arbejdskraft i centrum
Organisationen hæfter sig specielt ved, at erhvervslivet med en bred regering kan regne med at de planlagte reformer vil kunne holde – også efter næste valg:

– Regeringsgrundlaget indeholder både løfter om at sænke arveafgiften ved generationsskifte af virksomheder, økonomisk styrkelse af erhvervsuddannelserne og en ekstra indsats for at få flere unge til at vælge en faguddannelse. Det er tre områder vi har lagt vægt på, hvor det samtidigt er vigtigt at reglerne ikke ændres hver gang, der kommer en ny regering. Med et bredt samarbejde ved virksomhederne, hvad de kan regne med i en længere årrække, påpeger Morten Frihagen.

Også i forhold til mangel på arbejdskraft er det godt nyt – særligt med ændring af skatteregler, arbejdstid og indsatsen overfor ledige:

– Virksomheder har brug for flere medarbejdere. Her er vi tilfredse med at regeringen prioriterer en ekstra indsats ved at hæve beskæftigelsesfradraget, afskaffe en helligdag og reformere arbejdet for at få ledige i arbejde. Sammen med en betydelig indsats for at få flere unge ind på faguddannelserne, vil det gøre en forskel for de virksomheder, der i dag skriger på mere arbejdskraft, lyder det i kommentaren fra Dansk Håndværk.

FAKTA:
Her er nogle af forbedringer for landets håndværksvirksomheder

– Arveafgiften sænkes fra 15 pct. til 10 pct.
– Jobcentrene erstattes af en kommunal indsats der styres lokalt
– På klimaområdet vil en øget indsats give håndværkerne yderligere opgaver
– Erhvervsuddannelserne bliver styrket økonomisk
– Der gøres en ekstra indsats for at få unge til at vælge erhvervsuddannelserne

 

——————————
Yderligere oplysninger
Morten Frihagen, direktør i Dansk Håndværk
Tlf./sms: 29378488, e-mail: mf@dhv.dk
Netside: www.dhv.dk