Sidste frist: Få hjælp til omlægning fra IVS til ApS nu

Har du et IVS og er du ikke i gang med at ændre selskabsform, så er det ved at være sidste udkald. Selskabsformen ophører nemlig i næste måned og gør du ikke noget, vil dit selskab efterfølgende blive tvangsopløst.

– Vil man fremover drive er håndværksvirksomhed, som i øjeblikket er et IVS selskab, skal man gå i gang med at ændre selskabsform nu. Processen involverer nemlig advokater og revisorer, så hvis man venter til lige før deadline kan der være risiko for, at de ikke har tid til at hjælpe, lyder det i den vejledning, som Accountor Denmark A/S har lavet som hjælp til Dansk Håndværks medlemmer.

– Efter 15. oktober kan man ikke længere drive virksomhed i IVS selskabsform. Derfor skal selskabet omlægges til et ApS. Loven trådte i kraft den 15 april 2019, hvorefter det ikke længere var muligt at stifte nye iværksætterselskaber. De eksisterende skulle dengang være omregistreret til Aps inden den 15 april 2021, men fristen blev forlænget så deadline nu er den 15 oktober i år, forklarer Karsten Heiselberg, der er direktør i Accountor Denmark A/S

For at omregistrere et IVS til et ApS kræver det en kapital på 40.000 kr. Sker det ikke inden midten af oktober vil selskabet blive tvangsopløst. I praksis betyder det, at Erhvervsstyrelsen giver selskaberne en frist på fire uger til at omregistrere eller opløse sig. Sker der ikke noget, blive de oversendt til tvangsopløsning ved skifteretten.

Sådan kommer man i gang
IVS Virksomhedsformen blev skabt 1. januar 2014 og har været populær som startværktøj for iværksættere. Men desværre har den også tiltrukket moms og skattesvindlere, der har udnyttet det lave kapitalkrav. Det misbrug af selskabsformen er baggrunden for at man nu afskaffer iværksætterselskabet.

– Kravene fra myndighederne er klare. De omfatter en række administrative opgaver, der stiller specifikke krav til virksomhedens ejer. Først og fremmest skal regnskabet være ajourført, så det kan konstateres, at kapitalen er tilstede. Er regnskabet ikke ajourført kan omlægningen derfor ikke gennemføres. Derudover skal der afleveres et referat af generalforsamlingen, tilrettede vedtægter og dokumentation for indbetalt selskabskapital, forklarer Karsten Heiselberg.

Håndværkere får hjælp
Det er en god ide at bruge en rådgiver. På den måde kan virksomhedsejeren fokusere på at levere den relevante information, mens rådgiveren sørger for at tjekke, at alt er som det skal være og alt bliver gjort i den rigtige rækkefølge.

Dansk Håndværks medlemmer kan få hjælp via organisationens samarbejde med Accountor, der allerede hjulpet mere end 100 virksomhedsejere med omlægningen fra IVS til ApS.

– Vi oplever en stor lettelse blandt de kunder, vi har hjulpet med omlægningen. Vi guider dem igennem og sørger for at de får leveret korrekt materiale rettidigt. På den måde kan de koncentrere sig om den daglige drift, mens vi i samarbejde med advokat og revisor hjælper med at overholde deadlines i omlægningsprocessen. Man skal regne med at der fra beslutning er taget går cirka 14 dage før processen er gennemført, lyder rådet fra Karsten Heiselberg.


Medlemmer af Dansk Håndværk kan komme i gang ved at kontakte Accountor som angivet i det grønne felt på nedenstående grafik – josephine.skandov@accountor.dk