Sådan forbedrede de arbejdet med gipsplader

Nem løsning gav gevinst for både ansatte og virksomheden. 

Opsætning af gipsplader er et af de emner, som Byggeriets Arbejdsmiljøbus ofte får spørgsmål om – både i forhold til nybygning og renovering.

Det er specielt håndteringen af plader i fuld størrelse, som kan volde vanskeligheder for arbejdsmiljøet, når de bruges i forbindelse med renoveringsopgaver.

Men på en større byggeplads i Odense har man besluttet sig for at lave et forsøg med at afkorte gipsplader så reglerne om løft kan overholdes. Og det har givet bonus for alle parter, forklarer konsulent Peter Orby fra Byggeriets Arbejdsmiljøbus.

Erfaringen med forsøget viser, at man fint kan holde tempoet på opgaven – samtidig med at medarbejderne føler sig mindre fysisk belastet.

Se videoen her, hvor Byggeriets Arbejdsmiljøbus taler med leder og medarbejdere på byggepladsen om løsningen. På samme side, kan du læse andre nyheder fra BAMBUS.

Bemærk: Medlemmer af Dansk Håndværk får gratis rådgivning om arbejdsmiljø (fx APV, påbud fra Arbejdstilsynet, stilladsforhold, indretning af arbejdsplads/byggeplads, værktøj, skurforhold m.m.) af Byggeriets Arbejdsmiljøbus (BAMBUS).