Så hurtigt kan jeres medarbejdere blive faglærte

Mangel på faglært arbejdskraft er en realitet hos de fleste virksomheder. Så hvorfor ikke løfte dine ufaglærte ansatte, så deres kompetencer bliver tilstrækkelige. Og som du kan se herunder er vejen fra ufaglært til faglært ikke nødvendigvis særlig lang.

På PensionDanmarks netside kan både både du og dine ansatte nemt få et overblik over tilbud om efteruddannelse og muligheden for at blive faglært. Det sker med udgangspunkt i, hvad Håndværkets Udviklingsfond* giver tilskud til.

*Alle medlemmer af Dansk Håndværk bidrager til Håndværkets Udviklingsfond og bør derfor også bruge de tilskudsmuligheder det giver.

Noget af vejen til faglært er allerede gået
Ved at den enkelte medarbejder logger ind på sitet, får I sammen fuldt overblik over relevante kurser inden for medarbejderens fagområde – også hvad der skal til for at blive faglært.

På grundlag af de kurser, uddannelser og den erhvervserfaringen en medarbejder har, kan I lave en vejledende realkompetencevurdering, og på den måde se, hvad der kan opnås merit for.

Dermed har I hurtigt et bud på, hvor lang tid det vil tage den ansatte at blive faglært. Medarbejderen skal give samtykke til at dele oplysningerne, så I sammen kan se, hvor hurtigt man kan blive faglært.

Overblik over kurser og tilskud
I finder mulighederne på www.pension.dk/virksomhed under ”Uddannelse”. Der kan virksomheden på vegne af medarbejderne søger om tilskud til efteruddannelsen. På netsiden er der også en liste over samtlige kurser, virksomheder kan søge tilskud til samt information om satserne på tilskuddet.

Har I spørgsmål eller brug for hjælp med ansøgning om tilskud, kan I kontakte PensionDanmarks virksomhedsrådgivning på 70 12 13 42 alle hverdage kl. 8.00 – 21.00.