Risiko for straks-opsigelse af A-skatte- og momslån hos SKAT

Virksomheder risikerer at få opsagt deres A-skatte- og momslån hos SKAT, hvis de ikke har korrekt indberetninger. Det er derfor vigtigt, at man straks reagerer, hvis man får henvendelser fra SKAT, mens man har disse lån.

Det oplyser SMVdanmark.

Årsagen er, at virksomhederne ikke har indberettet korrekt, at de ikke har nogen ansatte. Glemmer man det, laver SKAT automatisk en foreløbig opgørelse og anslår, at virksomheden har haft en ansat og sætter den manglende indbetaling til kr. 8.000.

Foretager man som virksomhed herefter ikke en korrekt indberetning, lever virksomheden ikke længere op til kravene for at have et A-skatte- eller momslån En af betingelserne for lånet er nemlig, at man under hele lånets varighed ikke må have fået en foreløbig opgørelse fra SKAT, der ikke bliver erstattet med en korrekt angivelse. Derfor bliver lånet opsagt og skal betales tilbage straks.

Derfor opfordrer SMVdanmark til at være meget opmærksomme og reagere hurtigt på henvendelser fra SKAT, da man ellers risikerer at skulle betale sit lån tilbage.