Politikere skal se skoleeksempel på godt håndværk

I foråret købte arbejdsgiverorganisationen Dansk Håndværk et gammelt hus på Bornholm.

I de kommende år skal unge fra en lang række faguddannelser i fællesskab modernisere det fra bunden, så “Lærlingenes Hus” til sidst står som et symbol på, hvad nutidens dygtigste lærlinge formår.

Et eksempel, der kan vises frem, når unge, der endnu ikke har valgt uddannelse, er på skoleudflugt til Bornholm.

Og allerede på Folkemødet i år vises huset og tankerne bag projektet frem for politikere, organisationsfolk og de håndværksmestre, hvis lærlinge der kan komme til at stå for opgaven.

– De unge skal renovere huset med respekt for de klassiske håndværkstraditioner. Men resultatet skal være et super moderne statement, der lever op til nutidens behov for komfort og grønne krav til både genbrug af materialer og husets økologiske balance, forklarer direktør i Dansk Håndværk Morten Frihagen.

En rejse mod resultatet
Men han understreger, at det ikke kun er resultatet, der er vigtigt. De unges vej mod det færdige hus, tæller lige så meget.

Tanken er nemlig, at lærlinge og elever fra bygningsuddannelserne skal arbejde sammen med unge fra eksempelvis arkitektskole, ingeniører og designuddannelser, så de i fællesskab opnår det endelige resultat.

– Det er derfor vi nu inviterer alle fra Folkemødet til at se grundlaget for et projekt, der skal blive et udflugtsmål, som kan inspirerer eleverne fra folkeskolen til at vælge en faglig uddannelse, fortæller arbejdsgiverdirektøren.

Et skoleeksempel
Dansk Håndværk håber nemlig også at studerende fra kommunikationsuddannelser vil være med til at dokumentere arbejdet undervejs, så skoleeleverne inden deres besøg på solskinsøen har set film og hentet undervisningsmaterialer fra nettet, der viser, hvordan de dygtige lærlinge har skabt det endelige resultat.

Dansk Håndværk regner derfor med at projektet vil vække interesse hos politikere med interesse for både undervisnings- og erhvervsområdet, når de besøger Folkemødet på Bornholm.

Åbent hus på Folkemødet
Arbejdsgiverne inviterer derfor alle på Folkemødet til morgenmad i “Lærlingenes Hus” på Brinkevej 2a, Tejn, 3770 Allinge fredag den 15. juni fra kl. 9.00 – 10.30

——————————————
Yderligere oplysninger hos:
Morten Frihagen, direktør i Dansk Håndværk
Tlf./sms: 29 37 84 88, e-mail: mf@dhv.dk

Klik på foto for download, foto må frit anvendes ved denne pressemeddelelse.