Nye regler om certifikat til bl.a. teleskoplæssere og gaffeltrucks

Bruger virksomheden teleskoplæssere til løft af personer, gaffeltrucks og lignende, bør man være opmærksom på, at der fra 1. januar 2018 kommer nye krav til certifikat. Der ændres også på krav til brug af gaffelæssere og større kraner.

Løft af personer med teleskoplæssere
Som noget nyt, bliver det fra den 1. januar et krav, at man skal have teleskoplæssercertifikat for at bruge en teleskoplæsser til løft af personer. Det nuværende teleskoplæsser A-certifikat vil give ret til at løfte personer med teleskoplæssere. Personer med teleskoplæsser A-certifikat skal derfor ikke have den nye teleskoplæsseruddannelse.

Brug af gaffeltrucks o.l.
Samtidigt kommer der nye regler for brug af gaffeltruck (og lignende), gaffelstablere samt for kraner. Bruger virksomheden disse, bør man opdatere sig om kravene via links herunder, hvor de nye At-vejledninger om kranførercertifikat, gaffeltruckcertifikat, gaffelstablercertifikat og teleskoplæssercertifikat gennemgår de nye regler om førercertifikater, som træder i kraft den 1. januar 2018.

  • Overordnet beskrives de nye At-vejledninger om kranførercertifikat, gaffeltruckcertifikat, gaffelstablercertifikat og teleskoplæssercertifikat i denne tekst fra Arbejdstilsynet
     
  • Den nye At-vejledning om teleskoplæssercertifikat fra 1. januar 2018 kan findes her
      
  • Den nye At-vejledning om Gaffeltruckcertifikat fra 1. januar 2018 kan findes her