Nedlukning: Fru Jensen kan stadig ringe efter en håndværker

De særlige restriktioner og opfordringer til at begrænse vores private omgangskreds mest muligt betyder ikke at man skal udskyde aftaler med sin håndværker.

Det slår Dansk Håndværk fast for at komme forbrugernes tvivl til livs.

I løbet af de seneste dage har en række virksomheder henvendt sig til organisationen, fordi de oplevede at private misforstod myndighedernes opfordring og derfor aflyste bestilt arbejde eller undlod at sætte nye opgaver i gang.

Dansk Håndværk har derfor via SMVdanmark rejst problemstillingen overfor Erhvervsministeriet, der forsikrer om, at der ikke opfordres til at aflyse håndværkeraftaler:

Behov for præcisering
– De små og mellemstore håndværksvirksomheder viste i foråret at de på helt betryggende vis kunne arbejde videre hos private ved at tage en række praktiske forholdsregler, der beskytter kunderne og dem selv mod smittespredning. Virksomhederne ved nøjagtigt hvordan de skal agere og fru Jensen kan roligt bestille en håndværker . Faktisk vil jeg tværtimod opfordre til, at man får lavet de ting, der skal gøres, så vi undgår unødige afskedigelser hos de små lokale virksomheder, forklarer Morten Frihagen.

De uklare udmeldinger i løbet af seneste dage kræver en præcisering fra myndighederne, så vi undgår en hård opbremsning i efterspørgslen af håndværksydelser. Erhvervsministeriet vil nu se på, hvad de konkret kan gøre for at præcisere kommunikationen.

En af de muligheder, som organisationerne har foreslået ministeriet, er at formuleringen om at håndværksarbejde i private hjem skal fortsætte som aftalt skrives ind på myndighedernes netsider. Det vil give virksomhederne mulighed for at henvise de kunder, der er i tvivl, til en konkret vejledning fra myndighederne.


Her kan du finde gode råd og vejledning til, hvad du skal og hvad du kan gøre ifb. med arbejde på byggepladser, i private boliger og hjemme i virksomheden.

——————————————
Yderligere oplysninger hos:
Morten Frihagen, direktør i Dansk Håndværk
Tlf./sms: 29378488, e-mail: mf@dhv.dk