Klæd dig selv og dine medarbejdere på til fremtidens byggepladser

Bæredygtighed, teknologi og digitalisering stiller nye krav til, hvad du og dine medarbejdere skal kunne.

Derfor har Dansk Håndværk og 3F sammensat et efteruddannelsesforløb under overskriften Proceshåndværker, der skal ses om en overbygning på svendebrevet. Det er muligt at få tilskud til uddannelsen, og deltagerne vil efterfølgende være klædt godt på til at efterleve de kompetencekrav, de møder på den moderne byggeplads.

– Vi ønsker med oplægget til uddannelse at hjælpe vores medlemmer og deres medarbejdere med at være godt rustet til fremtidens byggepladser, hvor bæredygtighed, ny teknologi og digitalisering stiller helt nye kompetencekrav. Kompleksiteten er i den grad stigende, og det går stærk, fortæller udviklingskonsulent i Dansk Håndværk Mads Okking.

Proceshåndværker-uddannelsen er sat sammen af AMU-kurser, der som udgangspunkt er fordelt på seks moduler bestående af fem dage. Roskilde Tekniske Skole og EUC Nord i Hjørring har sammensat forløbene og udbyder uddannelsen. Her er der mulighed for at styrke kompetencerne inden for bl.a. miljøvurderinger, byggeprocesser, kommunikation, konflikthåndtering, samarbejde og kvalitetssikring.

Kan få støtte til uddannelsen
Proceshåndværkeruddannelsen følger overenskomsten mellem Dansk Håndværk og 3F, som giver mulighed for, at virksomhederne kan få støtte til lønkompensation, når medarbejderen er på kursus. Virksomheder, der sender medarbejdere på uddannelse, kan få VEU-godtgørelse og befordringstilskud. Mange virksomheder har også mulighed for at søge tilskud ud over den ordinære VEU-godtgørelse, og nogle kan få bidrag via medlemskab af en fagklub.

– Vi ser meget gerne, at mange medlemmer får styrket deres kompetencer via denne uddannelse. Det vil styrke deres position ikke kun nu men også på fremtidens byggepladser. Det vil også give dem mere ansvar og arbejdsglæde, fortæller Morten Lehmann, der er uddannelseskonsulent i 3F.

——————————————————————–
Kontakt for mere information om Proceshåndværkeruddannelsen:
Dansk Håndværk: Mads Okking på mo@dhv.dk eller tlf.: 32630470.
3F: Morten Lehmann på morten.lehmann@3f.dk eller tlf.: 88920231
Roskilde Tekniske Skole: Lars Nielsen på lan@rts.dk eller tlf.: 61948535
EUC Nord: Finn Pedersen på tlf.: 72246167