Hold dig opdateret gennem Energivejlederordningen

Skal din virksomhed være i front, når kunder kræver energirigtige løsninger, så er Energivejlederordningen en mulighed.

– Energiforbrug har stigende betydning, når kunder henvender sig om renoveringer, forbedringer eller nybygning og de forventer at håndværkeren er opdateret med uddannelse og viden. Men det er svært at følge med i alt på egen hånd. Men der er Energivejlederordningen en hjælp, fortæller Dansk Håndværks direktør Morten Frihagen, som – via SMVdanmark – netop er trådt ind i ordningens styregruppe.

For at blive medlem, skal man først gennemføre Energivejlederens grundkurser. Derefter får man løbende tilbud om ajourføring og udvidelse af sin viden på energiområdet. Samtidig giver ordningen mulighed for markedsføring til nye potentielle kunder.

Efter grunduddannelsen er vejen banet
Uddannelsen dækker to områder, håndværkere og installatører, men er delt op, så man får viden indenfor sit eget område – klimaskærm eller installationer. De uddannede energivejledere er derfor rutinerede i udførelse af bygge- og installationstekniske energirenoveringer. De kan udføre helhedsvurderinger af bygninger og vejlede om hvilke konkrete tiltag, der vil give de største energibesparelser.

Efter at man har gennemført et af Energivejlederens grundkurser, kan virksomheden blive medlem af Energivejlederordningen og få glæde af medlemsfordele som:

  • Gratis adgang til faglig opdatering og kurser i form af eftermiddagsarrangementer flere steder i landet, så du kan holde dig opdateret på de nyeste løsninger inden for energieffektivisering
  • Adgang til beregningsværktøjer, håndbøger, cases og løbende ajourføringskurser samt online opkvalificerings-
    kurser uden beregning.
  • Visning på Energivejlederen.dk. Som Energivejleder, ansat et firma, der er medlem af ordningen, har du mulighed for at blive profileret for bolig- og bygningsejere og kommuner m.fl.
  • Adgang til gratis og professionelle markedsføringsmaterialer
  • Nyhedsbreve, Månedens tip, aktuelle og relevante kursustilbud

Energivejlederen Online er det nyeste tilbud, som består af en række online ajourføringskurser, hvor specialister præsenterer aktuelle emner målrettet energivejledere. Hvert webinar giver på en time en grundig introduktion til et relevant emne. Konceptet er dermed tilpasset energivejlederes travle hverdag.

Hvad koster det at være medlem?
Prisen er 1.750,- kr. ex moms pr. år. Når dit firma er medlem, dækker gebyret en eller flere Energivejleder ansat hos jer. Siden Energivejlederuddannelsen blev udviklet i 2009 har over 4.000 byggefagfolk gennemført den og i dag er knapt 500 firmaer medlem af ordningen.

Læs mere om mulighederne og tilbuddene på energivejlederen.dk