Her er hjælp til at finde din næste lærling

Undervisningsministeriet har oprettet en netside, der kan hjælpe, hvis du har svært ved at finde en lærling eller ikke har overblik over reglerne for, at have en lærling. 

På netsiden giver en guide i fire trin overblik over de skoler, der uddanner den lærling man søger, hvilke regler der gælder og hvad det koster at have en ung i lære.

Guiden følges nemt ved at sætte flueben og undervejs kan man få forslag til, hvordan man kommer i kontakt med skoler og elever, man kan hente de nødvendige dokumenter og finde svar på andre spørgsmål om regler og muligheder.

Desuden giver små videoer inspiration til, hvordan man kan gøre. 

Guiden indeholder:

  1. Tre foldere til download om: Sådan får I en elev i praktik, sådan får I en voksenelev, uddannelsesaftaler for erhvervsuddannelser.
  2. Guide i fire trin, der hjælper til hurtigt at komme i gang med at søge efter en elev. Hvis du allerede har fundet en elev, kan guiden også hjælpe dig til at komme videre med ansættelsen.
  3. Korte videoer om at have en elev, hvor virksomhedsejere og praktikpladskonsulenter fortæller om deres erfaringer med at ansætte elever.

Du finder alle delene af guiden her.