Håndværkets Dag: Livlig debat og ny næstformand

Fredag var Håndværkets Dag, hvor foreningens medlemmer mødtes om både inspiration, faglig debat og en livlig generalforsamling.

Rammerne var i år Comwell i Korsør, hvor serieiværksætter Jonathan Løw med et forrygende oplæg inspirerede deltagerne til at være åbne for at lytte til andres ideer. Også når de ikke ser tingene på samme måde som en selv, eller gør tingene på en anden måde end man selv. For hvis man ikke lytter og er åben, går man glip af inspirationen fra andre – uanset om det er produktion af pølsehorn, klassisk tømrerarbejde eller digital udvikling.

Som helt nyt medlem af foreningen sendte Palle Würtz derefter deltagerne en tur til Afghanistan som soldat – og retur til en hverdag som nystartet iværksætter med speciale i socialt og bæredygtigt håndværk. Og før direktør i SVMdanmark Ane Buch tog rollen som dirigent på den afsluttende generalforsamling, fangede hun deltagerne med en perlerække af de muligheder som medlemmerne har for at bruge de ydelser, som SMVdanmark stiller til rådighed for Dansk Håndværks medlemmer.

Fra urimelige udbud til manglende motivation
Den årlige begivenhed er også en dag, som mange traditionelt vælger at opleve sammen med ægtefællen. Så mens de midt på eftermiddagen oplevede Korsør og dens smukke omegn, lagde foreningens formand, Niels Techen op til en livlig generalforsamling med en beretning, der både greb fat i problemerne med stadigt flere udbud i totalentrepriser – i strid med udbudslovens intentioner – over lærlinge og håndværkets hus og videre til den groteske situation, hvor medlemmerne er tvunget til at indbetale til en fond, der aldrig bruges.

Det gav en levende debat i salen, hvor deltagerne kunne åbne for en mikrofon ved hver enkelt plads og give deres mening til kende om alt fra boligjobordningens fremtid til problemer med at få unge motiveret til at søge erhvervsuddannelserne.

Næstformand takkede af efter solid indsats
Foreningens mangeårige næstformand, Karsten Østergaard Pedersen, havde meddelt at han efter mange års arbejde for foreningen, mente at der skulle andre kræfter til. Det betød, at der skulle være nyvalg til bestyrelsen. Bestyrelsesmedlem Klaus Lebæk sagde ja til at overtage opgaven som næstformand mens Lars Mouritsen, der i en årrække har været suppleant til bestyrelsen, med forsamlingens enstemmige opbakning trådte ind på den ledige bestyrelsespost. Jacob Lund overtog den suppleant-post, som dermed var blevet ledig og blev valgt til ny 2. suppleant.

Undervejs mellem indlæg, debat og generalforsamling var der afsat tid til pauser, hver deltagerne kunne få en sludder med kolleger, udveksle erfaringer eller spørge en af sekretariatets eksperter om råd i forbindelse med de udfordringer virksomheden var løbet ind i.

Ligesom Håndværkets Dag startede med en hyggelig frokost, sluttede dagen traditionen tro med festmiddag for deltagerne.