Opdateret vejledning om Corona på byggepladserne

Retningslinjerne for forebyggelse af Corona-virus i byggeriet er igen revideret og forbedret. Blandt andet nye krav vedrørende vandrende arbejdstagere, indkvartering og transport.

Det er vigtigt at vi alle gør vores for at overholde de helt basale regler om at holde afstand – mindst en meter, men to er bedre – spritte af og tage hensyn. På den måde undgår vi ikke alene selv at blive ramt, vi beskytter også kollegerne og deres virksomheder. Og holder vi smitten nede kan flest mulige aktiviteter i samfundet fungere normalt til glæde for alle.

Med udgangspunkt i myndighedernes retningslinjer kan du på Branchefællesskabet for arbejdsmiljø i Bygge & Anlæg finde en opdateret vejledning om, hvordan bygge- og anlægsbranchen kan forebygge smitte. Både når I arbejder på bygge- og anlægspladser, men også når I udfører renovering og småreparationer fx i private hjem.

Vejledningerne findes naturligvis på dansk, men de er også oversat til engelsk, tysk, litauisk, italiensk, polsk og rumænsk. Har du udenlandske medarbejdere, så sørg for at de får disse vejledninger – enten som link eller ved at du printer en udgave til dem.

Du kan finde vejledningerne – både på dansk og de øvrige sprog her. (Obs: BFAs netside kører lidt ustabilt i dag 17. dec. oplever du fejl, så prøv igen efter 10-15 sekunder)

Du kan desuden se vejledningen fra sundhedsstyrelsen om regler for indkvartering af medarbejdere her.

Vær opmærksom på, at vejledningen løbende opdateres, hvis der kommer nye retningslinjer, som har betydning for indholdet.

Læs også meget mere i Dansk Håndværks oversigt om forebyggelse af smitte og gode råd her.