Politisk fokus

Interesser er forskellige. Medarbejdere har nogle interesser. Arbejdsgivere har andre.

Det samme gælder i forholdet mellem små og store håndværksvirksomheder. Det mærker man tydeligt, når man går ind på en byggeplads, eller når man byder på en offentlig opgave.

At det forholder sig sådan, er faktisk ganske naturligt, for udgangspunkterne er jo forskellige.

I Dansk Håndværk varetager vi udelukkende små og mellemstore håndværksvirksomheders interesser. Vi er med andre ord – de små og mellemstore arbejdsgiveres repræsentant – ikke lønmodtagernes, eller de store virksomheders repræsentant.

Vi mener ikke, at man kan varetage alles interesser. For hvem er vigtigst? Vi er ikke i tvivl.

Vores politiske fokusområder er:

Bekæmpelse af unfair konkurrence

Vi bekæmper unfair konkurrence fra udenlandske virksomheder, der arbejder uden for overenskomsterne og lovgivningen. Unfair konkurrence rammer især små og mellemstore virksomheder, hvorfor det er en mærkesag for os at skabe ordnede forhold og en fair konkurrence.
Læs mere.

Bedre adgang til kommunale opgaver

Vi arbejder på at skabe bedre adgang til kommunale opgaver for små og mellemstore håndværksvirksomheder. Vi mener, at kommunale opgaver skal udbydes i fagentreprise, så små og mellemstore håndværksvirksomheder også har mulighed for at byde på opgaven.
Læs mere.

Uddannelse skaber kvalificeret arbejdskraft

Uddannelse er vigtig for at følge med udviklingen, men uddannelse er også vigtig for at skabe udviklingen. Vi har derfor altid fokus på uddannelse af lærlinge, svende og mestre, så vi sikrer den fornødne kvalificerede arbejdskraft i fremtiden
Læs mere.

Vækst og udvikling i hele Danmark

De små og mellemstore håndværksvirksomheder er livsnerven i den danske byggebranche, og udgør rygraden i lokalområdernes erhvervsliv. De har en lang tradition for at påtage sig en vigtig rolle i lokalsamfund over alt i Danmark. Vi arbejder for at skabe vækst og udvikling i små og mellemstore virksomheder over alt i Danmark.
Læs mere.

Dansk Håndværk er medlem af hovederhvervsorganisationen SMVdanmark (tidligere Håndværksrådet).

Se de mærkesager som vi samarbejder med SMVdanmark om her.

 

Nulstille kodeord
Venligst indtast din e-mail-adresse. Du får et nyt kodeord via e-mail.