Feriepenge vil give håndværkere et løft

Når de opsparede feriepenge kommer til udbetaling, vil en god del af dem blive brugt på forbedringer i boligen, vurderer flere økonomiske eksperter.

Og selv om landets håndværksvirksomheder har været dygtige til at klare sig selv under corona-nedlukningen, så vil det være en kærkommen hjælp, der kan forhindre at de bliver nødt til at afskedige medarbejdere i løbet at efteråret og vinteren:

– Det kan godt være at nogle virksomheder i øjeblikket har nok at lave, men det fortsætter ikke af sig selv. Derfor er det glædeligt, at en god del af de ekstra feriepenge vil blive brugt på at sætte håndværkere i gang med forbedring af boligen, forklarede Dansk Håndværks direktør i TV2 nyhederne i dag.

Og at der er travlt lige nu, betyder ikke at effekten går tabt:

– Skulle en virksomhed have for travlt til at hjælpe kunden lige nu, så er der sikkert andre firmaer i omegnen, der kan have brug for opgaven. Hvis ens egen håndværker har travlt kan man jo også blot væbne sig med lidt tålmodighed i en måned eller to, forklarer direktøren.

Under alle omstændigheder vil feriepengene være med til at holde hjulene i gang. Al erfaring viser nemlig, at netop forbrug via byggesektoren er det sted, der skaber den største afsmittende effekt i andre dele af samfundsøkonomien.

– Hvis danskerne bruger de ekstra feriepenge på boligen, som det er forventet, vil det være det helt rigtige sted for at give økonomien det skub, som politikerne netop ønsker, understreger Morten Frihagen.