Sådan undgår du indbrud i varebilen

Indbrud i varebiler er et stigende problem, der hvert år koster virksomhederne millioner. 

Selv om det naturligvis primært er en samfundsopgave at stoppe tyverierne, er der nogle praktiske ting, som virksomhederne selv kan gøre for at sætte en bremse på tyveriet.

– Det er et alvorligt problem. Virksomhederne mister penge på både værktøj og den tabte arbejdstid, der går, før de er klar til at udføre de opgaver, de egentligt skulle have været i gang med, da tyveriet blev opdaget. Men det kan være ekstra dyrt, hvis tyvene er kommet ind i bilen uden at efterlade sig synlige spor – beskadigede døre eller vinduer. For så kan de være vanskeligt at få forsikringen til at dække, forklarer direktør i Dansk Håndværk Morten Frihagen.

Derfor drejer det sig om at forbygge indbrud i firmabilerne bedst muligt. Dansk Håndværk har samlet en række gode råd, som langt de fleste firmaer kan have glæde af. 

– Håndværksmestrene må overveje, hvor mange af rådene, det er praktisk at følge i forhold til hvor meget og hvor dyrt værktøj, de kører med i bilerne. Men langt de fleste hurtigt kunne bruge et par stykker, lyder opfordringen fra Dansk Håndværk.

 

Det kan du gøre:

For at du kan sikre dig bedst muligt mod indbrud i din varebil kan du gøre følgende:

  • Køb en bil uden vinduer eller få sat en spejlfilm på, så tyven ikke kan kigge ind
  • Få deaktiveret knappen i kabinen, der låser dørene til varerummet op.
  • Sæt en indvendig hængelås på indersiden af sidedøren (som til skuret derhjemme), og gå ud af bagdørene
  • Montér en spærre på anhængertrækket, der går op og forhindrer bagdørene i at kunne åbne
  • DNA-spray dit værktøj, så politiet kan spore værktøjet tilbage til dig, og hav gerne fotos af det. Og sæt klistermærkat på bilen, så tyven kan se at værktøj er mærket. Særligt dyr værktøj kan spores med en GPS-tracker.
  • Læg værktøj og andre dyre materialer så de ikke er synlige udefra. Brug eventuelt ekstra sikringsbokse i bilen og tag det dyreste værktøj med ind, når bilen forlades.
  • Parkér fornuftigt i belyste omgivelser og evt. tæt op langs en mur, der kan spærre adgang til sidedøren.
Nulstille kodeord
Venligst indtast din e-mail-adresse. Du får et nyt kodeord via e-mail.