Faguddannelserne bør løftes i ny finanslov

Virksomhederne skriger på kvalificeret arbejdskraft og derfor skal flere unge tage en erhvervsuddannelse. Men før det vil ske, skal faguddannelserne have flere penge, lyder det fra direktør i Dansk Håndværk Morten Frihagen, på dagen, hvor regeringen offentliggør sit finansforslag.

– Skolerne skal afspejle den moderne virksomhed. Derfor skal både rammerne og udstyret være på højde med det, der bruges ude i virkeligheden, og det kræver at politikerne afsætter flere penge til området, mener direktøren.

Affaldsgebyr på vej i skraldespanden
Han er til gengæld godt tilfreds med at erhvervsminister Rasmus Jarlov lægger op til at afskaffe det affaldsgebyr, som virksomhederne betaler.

– Det er en tåbelig afgift, som i stor grad går til ren administration og som i værste tilfælde er en hindring for at det grønne genbrug bliver så effektivt som muligt, mener Morten Frihagen.

Gebyret der betales af omkring 250.000 virksomheder og indbringer 100 millioner om året, men ifølge ministeriet bruges halvdelen til administration af ordningen.

Skuffer en hel generation
Det er de små og mellemstore virksomheder, der er kernen i dansk erhvervsliv, og derfor undrer det arbejdsgiverne, at regeringen ser ud til at opgive en yderligere aftrapning af afgiften på generationsskifte:

– Staten bruger store ressourcer på at støtte skabelsen af nye virksomheder. Men et kniber gevaldigt med interessen for dem, der har vist at de kan overleve i en hel generation. Derfor ærgrer det os, at regeringen ser ud til at have opgivet kampen for at nedsætte afgiften ved generationsskifte yderligere. Det ville være et skulderklap til de virksomheder, der får hjulene til at fungere i dansk økonomi, men som har det svært, når næste generation skal overtage, understreger Morten Frihagen.

——————————————

Yderligere oplysninger hos:
Morten Frihagen, direktør i Dansk Håndværk
Tlf./sms: 29 37 84 88, e-mail: mf@dhv.dk