Få hjælp til at få sygemeldte medarbejdere tilbage på jobbet

Langtidssyge medarbejdere kan koste dyrt.
Men der er hjælp at hente i PensionDanmarks sundhedsteam, der bl.a. tilbyder virksomhederne hjælp til at håndtere sygefravær blandt medarbejderne.

PensionDanmarks sundhedsteam består af 18 erfarne sygeplejersker og socialrådgivere, hvor virksomheder kan få telefonisk hjælp. Det kan fx være i forhold til sygefravær, hvor sundhedsteamet kan rådgive og hjælpe virksomheden med, hvordan man kan håndtere sygemeldte medarbejdere, eller medarbejdere der ofte er syge.
Se oversigt over hvordan dine medarbejdere kan bruge PensionDanmarks sundhedsordning her. 

Sundhedsteamet sidder klar til at give virksomhederne råd og vejledning. Medarbejderen skal blot være omfattet af sundhedsordningen via sin pensionsordning i PensionDanmark.
Ring på 7012 1335 alle hverdage mellem kl. 8 og 21.

Rådgivning til medarbejderne

Medarbejderne kan også selv ringe og få hjælp hos sundhedsteamet, der spørger ind til deres problemer og hjælper dem videre til den rigtige behandling. Det kan fx være hos en fysioterapeut eller måske en psykolog. På den måde kan man måske undgå en langtidssygemelding, og medarbejderne skal ikke selv have penge op af lommen.

Mange medarbejdere kender ikke til sundhedsteamet. Derfor er det som virksomhed oplagt at gøre medarbejderne opmærksomme på mulighederne.

”Alle er velkomne til at ringe, og vi er gode til at lytte. Også til det, som ikke bliver sagt direkte. Især mænd vil helst tale om fysiske skavanker end om eventuelle psykiske problemer, men vi kan hjælpe med det hele og giver os god tid. Og vi har selvfølgelig tavshedspligt,” fortæller sygeplejerske og teamleder Nicoline Rosenlund.

Sundhedsteamet er en del af medarbejdernes sundhedsordning. Ordningen giver bl.a. også medarbejderne mulighed for at få forebyggende behandlinger, hvis de fx har ondt i ryggen eller skulderen.
Læs mere på pension.dk/sundhed