Et godt samarbejde er skudt i gang

VVS- og Blikkenslageroverenskomsten er en ny vare på hylden hos Dansk Håndværk. Den trådte i kraft den 1. januar 2022, og parterne bag er Dansk Metal, Blik og Rørarbejderforbundet og Dansk Håndværk. Torsdag den 2. juni bød Dansk Håndværk på en lille sammenkomst for at skyde et godt fremtidigt samarbejde i gang.

VVS og blikkenslageroverenskomst

Både stemning og selskab var i top, da Dansk Håndværk lagde hus til en lille sammenkomst for Dansk Metal og Blik og Rørarbejderforbundet i anledningen af den nye overenskomst: VVS- og Blikkenslageroverenskomsten.

Det er den første overenskomst indenfor det fagområde hos Dansk Håndværk, så derfor gav det god mening for de tre parter at få sat ansigt på hinanden.

”Vi er meget glade for at have indgået denne overenskomst sammen med jer, og vi glæder os til i fællesskab at løbe den godt i gang”, indledte Susanne Oldenburg, der er chefjurist hos Dansk Håndværk. Hun pegede endvidere på, at Dansk Håndværk finder, at den nye overenskomst dækker et behov, der er på markedet.

Senere supplerede direktør i Dansk Håndværk Morten Frihagen i sin introduktion til organisationen:

”Dansk Håndværk er ikke en forening for alle, men kun for de virksomheder, som gør sig umage og som ønsker ordnede forhold for sine ansatte, kunder og samarbejdspartnere. Vi fastholder derfor nærhed, ordentlighed og faglighed som bærende værdier for vores forening”.

Morten Frihagen pegede også på, at selvom arbejdsgiver og arbejdstager naturligt har nogle forskellige interesser, så er der flere ting, der samler end adskiller:

”Vi har mange fælles interesser, så som uddannelse af lærlinge, god samarbejdskultur, et godt arbejdsmiljø, bekæmpelse af unfair konkurrence og i samme tråd social dumping”.

Flere håndværksfag i Dansk Håndværk

Overenskomsten er indgået som et led i Dansk Håndværks strategi om at samle flere håndværksfag under Dansk Håndværk og samtidig muliggør overenskomsten, at eksisterende medlemsvirksomhederne kan overenskomstdække medarbejdere indenfor overenskomstens område.

Ny overenskomst 2022

I den sammenhæng bød Dansk Håndværk den 1. april 2022 chefkonsulent Hjalte Ankjær velkommen. Han kommer fra en lignende stilling hos TEKNIQ Arbejdsgiverne, hvor Susanne Oldenburg i øvrigt også tidligere har været beskæftiget. Både Susanne og Hjalte var derfor velkendte ansigter for de inviterede og har begge stor erfaring med rådgivning af medlemsvirksomheder og løsning af konflikter vedrørende overenskomst- og personaleforhold indenfor VVS- og blikkenslagerområdet. Hjalte bliver organisationens ankerperson på VVS- og blikkenslagerområdet, herunder også på prislisterne på området.

”Jeg glæder mig meget til sammen med jer at folde det her overenskomstområde ud i Dansk Håndværk,” fortalte Hjalte Ankjær.

Overenskomsten kan downloades her:

VVS og Blikkenslageroverenskomsten 2022-2024