Efteråret er spækket med kurser

Skulle du være interesseret i at blive klogere på fx AB18, LCA-analyser, klimaberegninger, lean eller hvordan du styrker din ledelse? Så er der masser af viden at hente i kurser hen over efteråret. Dansk Håndværk har med en række samarbejdspartnere flere kurser at byde på. Både de gratis af slagsen og dem, du får til en god medlemspris.

Her får du et overblik over efterårets kurser:

5 webinarer: Styrk effektiviteten i hverdagen – få tips, ideer og værktøjer til en mere produktiv hverdag

Den 27. oktober (1. webinar)
Bliv klogere på, hvordan I gør fejl til læring, bruger lean i hverdagen, styrker samarbejdet og forretningsprocesser med simple metoder. Og det endda helt gratis via et eller flere af de kommende webinarer du som medlem af Dansk Håndværk kan tilmelde dig hen over det næste halve år. Kurserne afholdes af LivingLean, og det første kursus foregår den 27. oktober.

Læs mere om de fem webinarer og tilmelding her.

AB 18 – spilleregler for byggearbejde (begynderkursus)

Den 27. oktober
Må en bygherre frit ændre i en opgaves omfang? Hvornår kan du ifalde dagbod? Hvornår må du standse arbejdet? Få en grundig gennemgang af de vigtigste dele af byggeriets standardvilkår AB 18, fortalt og forklaret på en måde, så man sikrer sig at bruge reglerne på den forretningsmæssigt bedste måde. Kurset afholdes i Middelfart.

Læs mere om kurset og tilmelding her.

AB Forbruger og andre regler, når du arbejder for forbrugere

Den 1. december
Arbejder du for privatkunder? Kend aftalereglerne – få styr på dine kontrakter – undgå konflikter.
Hvordan er du stillet overfor en privatkunde/forbruger hvis:

  • du ikke har lavet en kontrakt?
  • dine materialepriser stiger?
  • din faktura ikke bliver betalt?

Dét og meget andet får du svar på ved dette dagskursus, som sætter fokus på aftalereglerne, når du arbejder for privatkunder/forbrugere, herunder særligt AB Forbruger (Almindelige betingelser for aftaler om byggearbejder for forbrugere). Kurset afholdes i Middelfart i samarbejde med Danske Malermestre.

Læs mere om kurset og tilmelding her.

Styrk dig selv som ejerleder og gør din virksomhed stærkere

Den 26.-27. oktober (1. modul)
Vi ved, at du som håndværker og leder i din egen virksomhed konstant er nødt til at forholde dig til nye ting – og samtidig holde tungen lige i munden. Oftest er håndværksmestre jo ikke en uddannet leder, men en dygtig fagperson, der har valgt at tage skridtet videre som selvstændig.

Ejerlederuddannelsen er tilpasset dig og din virksomhed og sætter fokus på, hvordan ledelse kan øge arbejdsglæde og resultaterne i din virksomhed. Derfor tilbyder vi vores medlemsvirksomheder en lederuddannelse. Vi har valgt en uddannelse og ikke kurser, fordi en sammenhængende uddannelse giver mulighed for at fokusere på sammenhængen mellem, hvad der bliver drøftet i undervisningen, og hvad der foregår hjemme hos dig i virksomheden.
Uddannelsen er opdelt i seks moduler af hver to dages varighed.

Modul 1 (Intro) kan gennemføres som en smagsprøve, inden man vælger, om man vil gennemføre hele uddannelsen.

Læs mere om uddannelsen og tilmelding.

Proceshåndværker: Klæd dig selv og dine medarbejdere på til fremtidens byggepladser

Første hold starter den 31. oktober
Bæredygtighed, teknologi og digitalisering stiller nye krav til, hvad du og dine medarbejdere skal kunne. Derfor har Dansk Håndværk og 3F sammensat et efteruddannelsesforløb under overskriften Proceshåndværker, der skal ses om en overbygning på svendebrevet. Det er muligt at få tilskud til uddannelsen, og I vil efterfølgende være klædt godt på til at efterleve de kompetencekrav, I møder på den moderne byggeplads.

Læs mere om uddannelsen og tilmelding.