Danskerne vil ha’ håndværkerfradrag

Et stort flertal i befolkningen ønsker – stik imod regeringen – at Håndværkerfradraget fortsat er en del af BoligJobordningen. 

Det viser en undersøgelse, YouGov har lavet for SMVdanmark, det der tidligere hed Håndværksrådet.

Hele 59 procent af danskerne peger i undersøgelsen på, at en BoligJobordning uden fradrag for håndværksydelser er en dårlig ide. 67 procent svarer ja til, at ordningen fortsat skal give fradrag for håndværksydelser.

Undersøgelsen viser også, at BoligJobordningen får folk til at købe mindre sort arbejde. 33 procent af dem, der køber eller har købt sort arbejde, svarer, at de køber mindre sort arbejde eller helt er holdt op med det på grund af ordningen.

– Ordningen betyder, at flere byggeopgaver bliver udført at regelrette virksomheder, der betaler deres skat og ikke arbejder sort. Og når disse virksomheder får flere opgaver, kan også de oprette flere lærepladser. Dermed understøtter håndværkerfradraget, at vi får uddannet flere faglærte – hvilket vi i den grad har brug for, siger vicedirektør i SMVdanmark, Jakob Brandt.

Håndværkerfradraget er den eneste indsats mod sort arbejde, der har dokumenteret effekt.

– Det er derfor tudetosset at afskaffe det og dermed medvirke til, at vi igen får mere sort arbejde i byggeriet, mere unfair konkurrencevilkår for de regelrette virksomheder og færre penge i statskassen”, siger han.