Bekæmpelse af unfair konkurrence

Den danske håndværksbranche oplever i disse år et massivt pres fra udenlandske virksomheder, der arbejder uden for det danske overenskomstsystem og som bevidst omgår de danske skatte- og arbejdsmiljøregler.

Det skaber en unfair konkurrence i forhold til de virksomheder, der følger overenskomsterne og som overholder lovgivningen.

Dansk Håndværk bekæmper unfair konkurrence og skaber ordnede forhold i håndværksbranchen.

Dansk Håndværk bekæmper unfair konkurrence ved:

  • at forpligte vore medlemsvirksomheder overenskomstmæssigt til at sikre, at alle udenlandske underentreprenører er overenskomstdækket.
  • at opfordre kommuner til at indføre arbejdsklausuler og udbyde i fagentrepriser frem for totalentrepriser, så der kan føres bedre kontrol med brug af udenlandske virksomheder.
  • at opfordre medlemsvirksomhederne til at indberette uregelmæssigheder på byggepladserne til såvel bygherre og hovedentreprenør som myndigheder.
  • at opfordre forbrugere og virksomheder til, når de støder på udenlandske virksomheder eller arbejdere, der ikke lovmæssigt skilter med, at de er opført i RUT-registeret, at indberette dette til myndighederne.
  • at opfordre myndighederne til at intensivere kontrollen af udenlandske virksomheder, når de besøger blandt andet byggepladser.
  • at deltage i udvalgsarbejde og møder med de offentlige myndigheder og fagbevægelsen om problemstillingen.
Nulstille kodeord
Venligst indtast din e-mail-adresse. Du får et nyt kodeord via e-mail.