Alle landets håndværkere kan støtte børn og unge i deres lokalområde

For fjerde år i træk går håndværkere sammen om en vigtig mission: at gøre en forskel for udsatte børn og unge. Kampagnen hedder En Hjælpende Hånd og får opbakning fra mange forskellige faggrupper. Vi er med som samarbejdspartner på kampagnen. 

I uge 39 går det løs, når kampagnen En Hjælpende Hånd endnu en gang rammer Danmark. Her inviteres alle landets håndværkere og håndværksvirksomheder til at støtte aktiviteter for udsatte børn og unge i deres lokalområde. Det er børn og unge, som for eksempel vokser op med sygdom, fattigdom eller ensomhed som en del af hverdagen.

Håndværkerne bakker op
En Hjælpende Hånd er særlig, fordi den kun er for håndværkere og håndværksvirksomheder, som her får muligheden for at gå sammen og støtte byens børn. Sidste år støttede virksomheder i 54 byer, og mere end 20 faggrupper deltog. Ansø Gruppen A/S, som er medlem af Dansk Håndværk, er med til at støtte, og de siger her: 

“Ansø Gruppen A/S støtter igen i år en hjælpende hånd, da vi synes, det at gøre en forskel for unge i lokalområdet, giver værdi både menneskeligt og fagligt”

I Ungdommens Røde Kors har man mange års erfaring med aktiviteter og ved, at nogle af de børn og unge, der kommer på aktiviteterne, er kommende faglærte, som senere i livet kan få brug for en læreplads. Derfor er det oplagt at inddrage håndværkerne i netop sådan en kampagne. I Dansk Håndværk er vi en tilbagevendende samarbejdspartner, og det er et stort plus for kampagnen for de unge, mener man hos Ungdommens Røde Kors: 

”Vi er rigtig glade for, at Dansk Håndværk igen er med i kampagnen. De små og mellemstore håndværksvirksomheder har alle årene været en afgørende del af kampagnen, og vi kan se, at det gør en stor forskel, at netop den gruppe er med til at bakke op og gøre en forskel for børn og unge i deres lokalsamfund,” siger Sidsel Nybo Andersen, som er kampagneansvarlig for En Hjælpende Hånd.

En støtte til lokale børn og unge
I En Hjælpende Hånd går virksomhedernes støtte til børn og unge i det lokalområde, hvor pengene er doneret. Man er altså med til at hjælpe udsatte i nærområdet, og det har betydning ikke bare for det enkelte barn eller ung, men for hele lokalsamfundet.

I København findes der mere end 50 aktiviteter, som kan få glæde af støtten – blandt andet lektiecaféer, klubber, hospitalscaféer og meget andet.